Nederlands Engels Duits 

302 Found

Found

The document has moved here.

Info

Bookmark deze site

Stel deze site als homepage in
 
Thjazi - RODSKJEGG - Jonas - Tambo

 
TorvHede's Rødskjegg                           
Roepnaam: Rødskjegg
koosnaam: Rudjeknutje
Kleur: Red (NFO d)
Geboren: 4 april 2008
getest op Fiv, Felv, GSD-4 en Pk-def

 

                                                         

Op donderdag 21 augustus was het dan eindelijk zo ver!!
Ik kon eindelijk mijn kereltje ophalen. Door omstandigheden had ik dit uit moeten stellen.
Rødskjegg is een heel mooi en lief kereltje en komt de gelederen als toekomstige papa van lieve kattenkindjes versterken.
Gezien de ontwikkelingen rondom de Noorse Boskat in het algemeen wat betreft gezondheid, uiterlijk en de vele lijnteelt/inteelt was het een hele toer om een goede kater te vinden die aan mijn eisen en verwachtingen zou kunnen voldoen.
Rødskjegg zijn voorouders zijn/werden allemaal stokoud en zij zijn/waren ook altijd heel robuust en gezond. Zijn vader N* Alinde's Brutus is nu bijna 9 jaar oud en is nog altijd een robuuste kerel. Rødskjegg's moeder, TorvHede's Revenka is 8 jaar oud en ook altijd nog een flinke stevige dame. Haar vader werd 16 jaar en was de zoon van N* Torvmyra's Onedin, de eerste NFO kater die Reina in 1983 uit Noorwegen haalde. Haar moeder is nu bijna 15 jaar.
Van zulke dieren hoef ik geen HCM, PKD of Cin test of wat voor test te zien. De leeftijden en hoe ze er nog uitzien op hun leeftijden zeggen genoeg.
 
Rødskjegg is mooi donkerrood van kleur en is een compacte stevige jongen van ruim 3 kilo en hij is
20 weken oud. De eerste 2 dagen had het ventje het wel wat moeilijk, want alle katten hier wilden natuurlijk enthousiast aan hem snuffelen, maar dat vond hij nog wel eng. Op de 3de dag was het ijs gebroken en vlogen ze gezamelijk door de woonkamer achter een dikke bromvlieg aan die het gewaagd had naar binnen te vliegen in hun domein.
Hij is dol op eten, vooral Carnibest en Haaksbarf, daar kun je hem de hele dag voor wakker maken.
Hij is ook een prater, want soms roept hij echt waar ik ben en als ik hem dan roep miauwt hij heel beschaafd terug. Als hij naar je toeloopt houdt hij zijn staart over zijn rug met de punt zowat tegen de schedel. Als ik hem dan ga kriebelen begint hij te draaien en kroelen en zet zijn motor aan ;-)) Als hij ergens ligt te slapen en ik geef hem stiekum een knuffel draait hij op zijn rug en moet hij knuffels op zijn goed gevulde buikje hebben. Het is echt een verschrikkelijk lief kereltje. Ik ben erg benieuwd hoe hij uit zal groeien. Maar als hij zo wordt als zijn paps en mams dan wordt het een prachtige robuuste kater.
Reina heel erg bedankt dat je Rødskjegg aan mij hebt willen toevertrouwen en ik zal hem koesteren als een zeldzame diamant ;-))
 
Kijk voor zijn stamboom hier
 
Papa: Gr. Int. Ch. Alinde's Brutus
Mama: TorvHede’s Revenka

1 week
 
2 weken                                                                                                                                               4 weken

8 weken

10 weken

12 weken
 
 
 
 
Powered by Blue Site Manager 3.0    -   Developed by BlueSine Webapplicaties b.v.