Nederlands Engels Duits 

302 Found

Found

The document has moved here.

Info

Bookmark deze site

Stel deze site als homepage inEVEN VOORSTELLEN 

Even voorstellen en hoe het allemaal begon!!

Mijn naam is Ellie en ik mag per gratie bij mijn dieren in huis wonen. Ik ben hun volledige en trouwe slavin, en fok Noortjes als hobby.

In 1991 was ik werkzaam als vrijwilligster bij de dierenbescherming en ving hazen, konijnen, eenden enz. op. Daarnaast ving ik ook nog katten op en met name de kittens van soms 1 dag oud, om die vervolgens met de fles groot te brengen, zodat ze later een goed tehuis konden krijgen. Later kwamen er ook volwassen katten bij. Soms tamme, maar meestal wilde katten.
Zo gebeurde het dat ik in 1995  een telefoontje kreeg van een collegaatje dat er een echte Noor was binnengekomen, maar dat zij vol zat en of ik deze bij de dierenarts op kon halen. Zo gezegd zo gedaan en zo kwam Svennja bij mij wonen. En jawel hoor het Norenvirus had toegeslagen.
In 1998 kwam Jetta bij mij wonen, gekocht bij dezelfde fokker als waar Svennja oorspronkelijk vandaan kwam. Zij zou mijn eerste fokpoes worden. Helaas door privĂ©-omstandigheden is dit er nooit van gekomen, want toen was zij inmiddels al te oud geworden om nog te beginnen met een eerste nestje. In 2002 is toen Frigg Shakira bij mij komen wonen en werd zij de poes met het eerste nestje in de cattery. In 2001 was Odin al bij ons komen wonen (hij is helaas overleden) en hij is de stamhouder van de cattery.

Mijn katten, lopen door het hele huis en wie dat wil mag 's avonds fijn bij mij op bed slapen. De katers lopen bij de castraten. Ze mogen altijd bij de geboorte van hun kindertjes zijn en ze ook helpen opvoeden. Dit is ook de reden dat ik liever geen katers voor de fok verkoop, omdat deze vaak als ze geslachtsrijp worden verdwijnen in een katerren buiten en dat gun ik mijn kleinzoons niet. Ik vind dat ze een tehuis verdienen waar ze gewoon de beschikking hebben over het hele huis en tuin of ren samen met andere katten. Poezen mogen wel voor de fok gekocht worden, omdat die gewoon in huis leven.
Ook hebben de katten de beschikking over een grote ren die aan het huis vastzit en waar ze heen kunnen door middel van een hondenluik, zodat ook de wat gezettere persoontjes erdoor kunnen in volle vaart. Alleen in de winter gaat het luik 's avonds op tijd dicht, omdat ik anders voor niets de kachel aan heb in huis ;-). Zomers is het dag en nacht toegankelijk voor ze.

 

 

In 1993, op 14 mei, heb ik het VAKBEKWAAMHEIDSDIPLOMA HONDEN- EN KATTENBESLUIT (BEDOELD IN ARTIKEL 10, VIJFDE LID VAN HET HONDEN- EN KATTENBESLUIT 1981) behaald.
Persoonlijk vind ik dat iedereen die honden of katten fokt dit diploma zou moeten hebben !

In de toekomst hoop ik nog meer Noortjes te mogen hebben en af en toe een nestje.

omhoog

 

 
 
Powered by Blue Site Manager 3.0    -   Developed by BlueSine Webapplicaties b.v.