Nederlands Engels Duits 

302 Found

Found

The document has moved here.

Info

Bookmark deze site

Stel deze site als homepage in

 

Reddy & Fleur


 
Reddy                                             Fleur

Op 24 september 2006 zijn 2 fretten, Reddy en Fleur, bij ons komen wonen.
Ze woonden tijdelijk in de opvang van Fretten Vereniging Frettig Gestoord.
Al jaren was ik verliefd op die grappige, snelle en slimme diertjes.

Ik zag dat deze vereniging veel fretjes had, die een goed tehuis zochten, dus maar even gebeld met de opvang of ze misschien 2 fretjes voor mij hadden als beginner. Ik had Reddy sowieso al uitgekozen, omdat ik zijn kleur (Sandycolor) mooi vond en zijn levensverhaal mij erg aansprak. Als ik hem zou krijgen was ik al zijn 6de adres, want die arme ziel kon nergens lang blijven om wat voor reden dan ook. Onvoorstelbaar, want het is echt een heel lief kereltje. Zijn leeftijd werd geschat op 2 jaar. En toen was het wachten, want niet iedere fret kan maar zo met een andere fret opschieten.
In de opvang bleek na een poosje dat Fleur, een vrouwtje (witvoetwildkleur) van 3 jaar, erg goed met hem op kon schieten. Dus die konden wel vrienden voor het leven worden. Toen het goed bleef gaan tussen die 2, kreeg ik een telefoontje of het goed was dat ze bij mij gebracht werden. Ik heb toen in allerijl vlug een kooi voor ze aangeschaft, zodat ze een fatsoenlijk onderkomen hadden, en natuurlijk de benodigde snoepjes e.d. om het stel te verwennen, zodat ze goed aan mij gewend raakten. Fleurtje was ergens ontsnapt en had een hele poos buiten rondgezworven en honger geleden. Uiteindelijk is ze door een lieve mevrouw in de tuin gevoerd met brokjes en uiteindelijk gevangen. Haar hele staartje was kaal en ontstoken, maar dat is helemaal goed gekomen in de opvang. De eigenaar is wel achterhaald, maar die hoefde haar niet terug!!!
Reddy heeft mij nog nooit gebeten, maar Fleur is een pittige tante die nog wel eens van mijn vingers wil proeven, maar meestal win ik het van haar, omdat ik net even slimmer ben dan zij. 's Avonds lopen ze altijd menig uurtje los en vermaken zich dan met het kattenspeelgoed. Ze springen dan vrolijk in de rondte en mokken daarbij (geluid wat een spelende vrolijke fret maakt)

Ik heb ook tuigjes voor ze, en van 't voorjaar gaan we lekker met zijn 3-tjes wandelen als het mooier weer wordt. Je moet wel oppassen dat je niet de nek over ze breekt, want ze rennen de hele tijd van links naar rechts en omgekeerd voor je langs. Ze krijgen een grote frettenflat van 4 verdiepingen, die ik aan het maken ben met een vriend van me. Twee verdiepingen zijn klaar. Zie bijgaande fotootjes. Dat is toch leuker voor ze dan een kooi!
 
Helaas heb ik Fleur op 20 december 2010 moeten laten inslapen.
En op 28 april 2011 heb ik Reddy moeten laten inslapen.
 
Fleurtje was al een tijdje niet in orde, ze was heel kaal geworden. Er werd gedacht aan bijnierschorstumoren en daarom had ik haar een suprelorin implantaat laten zetten in de hoop dat ze weer beter werd. Er kwam al wel een vachtje weer terug, maar afgelopen dagen merkte ik als ze losliep dat ze af en toe zomaar omviel. De dierenarts gebeld en het vermoeden was dat ze nu ook nog insulinomen erbij had.
Afgelopen maandag 20 december werd overlegd wat voor medicatie ze dan zou krijgen. Helaas was dit al te laat, want tegen een uur of 5 begon ze opeens heel hard te krijsen en kreeg een hele zware epileptische aanval. Ik heb nog geprobeerd om er druivensuiker in te krijgen, wat ook wel lukte, maar na 20 minuten was ze nog niet echt goed bij. Dus de dierenarts gebeld en die is gekomen. Terwijl hij er was had ze weer zo'n aanval met krijsen erbij, waarna de dierenarts haar een spierontspanner heeft gegeven, waardoor ze rustig werd. Hiervan moest ook de hartslag naar beneden gaan, maar na 20 minuten was het maar lichtelijk gezakt. Haar toestand was dus te erg, want als de spierontspanners uitgewerkt zouden zijn, zou ze weer in die aanval/epileptische toestand komen. Dus hebben we besloten om haar te laten gaan.
 
Reddy had sinds half januari al insulinomen en kreeg daarvoor prednison. Vanaf dat moment knapte hij geweldig op en ik hoopte dat het lieve ventje nog een hele tijd zou blijven. Helaas raakte hij half februari aan de diaree en had de vorm van vogelzaad. Uit ontlastingonderzoek bleek helemaal niets. Voor de zekerheid hebben we hem nog behandeld voor helicobactor, maar helaas werd hij alleen maar slechter. Brokjes wilde hij niet meer, alleen nog lekkere convalescensepap. Het weekend van de pasen begon hij ook erg uit te drogen. Ik heb toen bij een frettery in de buurt vocht gehaald en naalden en spuiten en ben begonnen hem 3 x daags 25 ml vocht onderhuids te spuiten. Maar elke keer was hij weer even uitgedroogd. Hij kon zijn plas en diaree niet meer ophouden en liet alles gewoon lopen, waardoor hij dus ook regelmatig even onder de kraan ging om schoon te maken. Ook kon hij de laatste dagen zijn achterpootjes haast niet meer gebruiken. De dag voor het inslapen wilde hij ook bijna niets meer van zijn lekkere pap hebben. Dit was geen fretwaardig bestaan meer voor hem. Om een verdere lijdensweg te voorkomen heb ik hem dus in laten slapen en gezegd dat het goed was zo en dat hij maar naar zijn vriendinnetje Fleurtje moest gaan.
Reddy hopelijk dans je nu samen met Fleurtje de frettendans en mok je er lustig op los aan de andere kant van de regenboogbrug.
  

16 juni 2007 - Met Reddy meegedaan aan een frettenwandeling!!!

kiekeboe!!!!

 
Begin april 2011 - Reddy

 
 
Powered by Blue Site Manager 3.0    -   Developed by BlueSine Webapplicaties b.v.